Почивки в Албания 2019 - оферти за Саранда и Ксамил

Почивки в Албания 2019 - оферти за Саранда и Ксамил
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
Маршрут: Албания: Саранда - Ксамил - Химара - Гирокастра - Бутринт
Дати на отпътуване: 23.05.2020 г.,  30.05.2020 г.,  06.06.2020 г.,  13.06.2020 г.,  20.06.2020 г.,  27.06.2020 г.,  04.07.2020 г.,  11.07.2020 г.,  29.08.2020 г.,  05.09.2020 г.,  12.09.2020 г.,  26.09.2020 г.,  03.10.2020 г.
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
АЛБАНИЯ почивки 2019 на море в САРАНДА и КСАМИЛ - ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ на Европа!

Предимства на програмата:
 • Курорта Ксамил е всичко това, за което всеки мечтае – недокосната и уникална природа с не един, а цели 12 пясъчни плажа в закътани заливи, галени от чистото като сълза Йонийско море!
 • Ксамил е екзотичен и неповторим с 4-те си на брой островчета и възможност да плажувате на тях!
 • Ксамил привлича с малките си преобладаващо три етажни приветливи семейни хотели!
 • И не на последно място Ксамил привлича с ниски цени в магазини и заведения…

1 ден: – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Ксамил – Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, което ще установите в този първи ден е, че в курорта Ксамил не е от голямо значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плажа (такива хотели са ограничен брой) защото великият творец – Природата, тук е сътворил цяла една броеница от плажове, разполагайки ги по протежение на целия курорт ( не по-дълъг от около 3 км. покрай морето) в закътани малки заливчета. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив… Може пък да поискате да плажувате на остров…и това желание е изпълнимо! Тропическият РАЙ в Ксамил предоставя цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, а можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
След обяд в 17:00 часа Ви каним (по желание 5 евро) на вълнуваща разходка в курорта Саранда, красиво разположен на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, разположен само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за разходка и
възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! В 19:00 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Ксамил
Закуска. В 10:00 часа Ви каним (по желание 10 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 4 км. от Ксамил - на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечерта по желание и срещу доп. заплащане ( възрастен 30 евро; деца до 12 г. – 15 евро) Ви каним на албанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда. Нощувка.

4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото, не по-малко живописни и интересни. Вечеря. Нощувка.


5 ден: Ксамил - Синьото око – Гирокастра – Ксамил – 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Ксамил ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Ксамил – Химара – плаж Джале – Ксамил – 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил или за любознателните: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците. В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване, което в разстоянието от 70 километра пропътувани по живописен и панорамен път, все покрай Йонийско море ще ни направи свидетели на дивни гледки. Пътят ни превежда покрай крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта. Още под давлението на красивата гледка към крепостта идва ред и на красотите на скътаня плаж „Горещият плаж”, селцето Кепаро и триетажната кула на Али Паша изградена в селото, прилежащият му плаж и така до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция… Нашата основна цел обаче е удивителният плаж Джале в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. Свободно време за плажни забавления, по желание обяд и в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Ксамил – Янина – София
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Hotel DIVO PALACE - 3* пакетни цени с автобус за 7 нощувки, 7 закуски и 6 вечери:
Хотел Диво Палас -3* е построен през 2010 г.
Препоръчваме хотел Диво палас 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в центъра на курорта. Препоръчваме хотела на туристите, които не се притесняват от разстояние 100 м. до най-близък плаж и осъзнават, че курорта има още 11 на брой плажа, от които този хотел отстои на равно разстояние!
В хотел Диво Палас 3* от сезон 2019 има и асансьор! През всичките ТРИ години вече, в които предлагаме този хотел туристите са единодушни - оценка "ОТЛИЧЕН" по всички критерии – кои критерии ли?
Подробна информация, снимки и отзиви от туристи от изминалото лято ще откриете в бутон хотели.

LAST MINUTE оферта от 22 и 29 ЮНИ в хотел „Диво Палас” – ТОП цени от 565 лева!

ПРОМОЦИЯ до 30 дни преди отпътуване:
 • отстъпка 30 лева от цените посочени в таблицата!
дати На турист в двойна стая трети възрастен Дете 0-12.99 г. фамилна стая до 4 възрастни
31.08. – 07.09.19 605 лева 565 лева 415 лева 2320 лева
07.09. – 14.09.19 595 лева 550 лева 400 лева 2270 лева
14.09. – 21.09.19 580 лева 510 лева 400 лева 2135 лева
21.09. – 28.09.19 555 лева 495 лева 400 лева 2070 лева

Hotel ARDIANI - 3* пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря:
Хотел Ардиани - 3* е построен 2010 г.
Препоръчваме хотел Ардиани 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в хотели централно разположени и на комуникативни места!
Хотела е след тотална реновация извършена през 2017 год. Подменени са: мебелировка в стаите, изцяло е обновена банята и сан. възел.
През 2017 год. отвори врати и пиано бар с панорамна тераса към морето.
Всички стаи в хотела са със страничен изглед море!
Предимство на хотела е просторен ресторант с отличен персонал: готвачи и сервитьори и търговски площи: пред площада, вътрешна закрита зала и прекрасна, просторна тераса на гърба на сградата с невероятен изглед към морето и островчетата на Ксамил.

ПРОМОЦИЯ до 30 дни преди отпътуване:
 • отстъпка 30 лева от цените посочени в таблицата!
дати На турист в двойна стая Трети възрастен Дете 0-11.99 г. Единична стая
31.08. – 07.09.19 599 лева 565 лева 469 лева

07.09. – 14.09.19 599 лева 565 лева 469 лева

14.09. – 21.09.19 569 лева 525 лева 455 лева 775 лева
21.09. – 28.09.19 569 лева 525 лева 455 лева 775 лева

НОВО предложение! - Hotel LUXURY – 4 * - пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря
Модерна сграда и хотел, отговарящ на всички изисквания за категорията си 4*. Хотелът отстои на 150 метра от един от плажовете на Ксамил – плаж Парадайз.
Капацитетът на хотела е общо 34 двойни стаи с балкони, климатизирани и луксозно обзаведени с: голямо двойно легло, телевизор с плосък екран с кабелни и сателитни канали, мини бар (консуматива в него е на доплащане), работно бюро. Всяка стая разполага със самостоятелна баня, оборудвана с душ и сешоар.
На разположение на гостите е бар и ресторант с просторни тераси с изглед към морето. Сервирането на закуска е на блок маса. Вечерята е 4-степенно меню с право на избор от 2 основни ястия!
Удобства в хотела: денонощна рецепция, румсървиз, асансьор, паркинг и безплатен интернет достъп.

ПРОМОЦИЯ до 30 дни преди отпътуване:
 • отстъпка 30 лева от цените посочени в таблицата!
дати На турист в двойна стая трети възрастен Дете 0-09.99 г. фамилна стая, изглед море- цена до 4 възр.
31.08. – 07.09.19 810 лева 589 лева 475 лева 3450 лева
07.09. – 14.09.19 769 лева 589 лева 475 лева 3295 лева
14.09. – 21.09.19 640 лева 589 лева 475 лева 2805 лева
21.09. – 28.09.19 640 лева 589 лева 475 лева 2805 лева

 • Доплащане за предпочитан изглед на стаята за 7 дни:
 • за страничен изглед море - 170 лева на стая за целия период
 • за директен изглед море - 270 лева на стая за целия период

Пакетните цени за всички посочени хотели включват:
 • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози
 • 7 нощувки със закуски в избрания хотел
 • 6 стандартни вечери по меню в ресторантите на хотелите 4-степенно меню включващо: салата, предястие, основно ястие по избор от две предложени, десерт и вода по време на вечерите
 • Посещение в Янина - столицата на ЕПИР
 • Водач от фирмата по време на целия престой

Пакетните цени НЕ включват:
 • медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс”: при лимит 2000евро / 4000 евро/ 10000 евро до 65 год.: 5 лв./ 7 лв./ 10 лв. За туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. сумите се завишават с 50%. Туристи над 70 год. заплащат с 100% увеличение на посочените цени!
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание в Гирокастра и Саранда около 700 ал. леки
 • Трансфер до Саранда – 5 евро на турист, осъществява се при минимум 20 туриста
 • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист (вкл. входен билет)
 • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси)
 • Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера и плаж на Джале – 25 евро
 • Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекуръси” в Саранда – 30 евро на човек при минимум 30 туриста
 • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
 • Забележка: пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии само ако има места в автобуса!

Необходими документи:
 • валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • При записване депозит – 30% от общата сума, доплащане 14 дни преди отпътуване.

Допълнителна информация:
 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
 • Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Хотели по програмата