Почивка в Саранда, Южна Албания, 7 нощувки - автобусна програма

Почивка в Саранда, Южна Албания, 7 нощувки - автобусна програма
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
Маршрут: София - Саранда - София
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
Албания е новият туристически хит на Балканите! Тази удивителна страна има огромен потенциал: фантастичен ландшафт, кристално море, планини, езера, исторически и архитектурни паметници, където времето като че ли е спряло в едно романтично, необозримо минало. Параноидният режим на изолация на Енвер Ходжа оставя на страната трудно наследство, ето защо дълги години след 1992 и установяването на плаха демокрация страната не е готова да посреща туристи. Но сега, 25 години след промените, ситуацията е коренно различна!
Чистите плажове на Йонийско море, уникалните традиции, гостоприемните жители, историческите обекти, включени в списъка на световното културно наследство, ви очакват!
Пътуването ни до Саранда, прелестен морски град, е през Гърция, по магистралата Виа Егнатия. За разлика от албанските курорти на север, пътят от България дотук е почти изцяло по магистрала.
Градът е красиво разположен на живописен залив с формата на подкова. Точно срещу Саранда, на разстояние само 2 морски мили, се вижда о-в Корфу. По протежението на целия залив се простира красивият крайбрежен булевард на града, който е пешеходна зона, с дължина от почти километър. От множеството кафенета, сгушени под прекрасните огромни палми, сред зеленина и цветя, се открива невероятно красива панорамна гледка към залива и към о-в Корфу.

 • 08.09.2018 - 15.09.2018 - няма места и в двата хотела
 • 15.09.2018 - 22.09.2018 - STOP SALE*
 • За дата 08.09: Потвърдено тръгване от Варна, Шумен, В. Търново, София

1 ден: София - Кулата - Игуменица - Саранда
Сбор на групата и отпътуване с автобус в 07:00 ч. Пътуването е през територията на Гърция, по магистрала „Виа Егнатия”. Привечер пристигане в курорта и настаняване в избрания хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и разглеждане на Саранда: етнографският музей, крайбрежната улица, градската порта, руините на античната синагога. Вечеря. Нощувка

3 ден: Саранда – Гирокастро и Синьото око
Закуска. Свободно време.
 • По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око.
Гирокастро е град-музей под закрилата на Юнеско, разположен в живописната долина на река Дрин.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод: уникалните къщи-кули от 17 ти век, къщата–музей Zekate, Сребърната крепост, Аргирокастра, построена от илирийското племе арги, съвременници на траките и допълнително укрепена от Али паша Янински. Следва старият базар, откъдето никой не си тръгва с празни ръце и без покупка, Етнографския музей, помещаващ се в родната къща на комунистическия водач Енвер Ходжа, църквата „Свети Сотир”, наричана още старата Метрополия, старата джамия и др.
Свободно време за самостоятелна разходка, шопинг и възможности за обяд или освежителна напитка в някое от местните заведения.
На връщане за Саранда посещаваме редкия природен феномен Синьото око /при подходящи метеорологични условия/. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Бутринт и Ксамил
Закуска. Свободно време.
 • По желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил, които се намират на 20 км от Саранда.
Бутринт е древен град, дело на 4 цивилизации. Разглеждайки града, разположен в естествен парк от 20 кв.км., с грандиозните му някога постройки, обществени и административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, си даваме сметка за уникалната хармония в строителството на този древен град.
Разглеждането на Бутринт е с лицензиран екскурзовод на руски език и отнема около 2 часа. Свободно време за покупка на сувенири и се отправяме към следващата цел: курорта Ксамил
Ако наричат Саранда градът на слънцето, то Ксамил е определян като тропическия рай на Европа. Силно нарязаната крайбрежна ивица на Ксамил е оформила дълга поредица от малки заливчета със смарагдов цвят на морето, контрастиращ с ослепително бял и ситен пясък. Общо на брой плажовете са 12 и са разположени по протежение на около 3 км. дълга брегова ивица. Свободно време за разходка и шопинг в Ксамил. Връщане в Саранда следобяд /около 15.00 ч./
Вечеря. Нощувка.

5 ден: о-в Корфу
Закуска. Свободно време за плаж или:
 • По желание и срещу допълнително заплащане: остров Корфу
Целодневна екскурзия до остров Корфу, с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Саранда – Химара – плажа Яле – Саранда 150 км
Закуска. Свободно време за плаж или:
 • По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – Брегу.
Пътува се по живописен панорамен път все по протежение на Йонийско море. Фотопауза на венецианската крепост Porto Palermo от началото на 17-ти век, кратък престой на плажа до градчето Борш, дълъг 7 км. Нашата основна цел е удивителният плаж Яле в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Свободно време за плаж, възможност за обяд. В 16:00 часа отпътуваме обратно за Саранда, с попътна кратка почивка, а при желание и къпане на плажа Ламан. Връщаме в Саранда. Вечеря. Нощувка

7 ден: свободен ден, албанска фолклорна вечер
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
 • Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане: Aлбанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда.
Интересна програма с полифонично пеене, национални носии, национални танци.
Замъкът Лекуръси от 17-ти век, понастоящем напълно реновиран, разполага с прекрасен ресторант, а интериорът му наподобява същински старинен замък.
Намира се на хълм с височина 600 м.над град Саранда, откъдето се откриват незабравими гледки на всички посоки към езерото Бутринт и Ксамил на полуострова, а обърнете ли се настрани, ще видите красивия залив на самата Саранда, както и отсрещния остров Корфу. Предлагат се плодове, вино, бира, безалкохолни напитки.

8 ден: Саранда – Янина – Кулата – София
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Янина, столицата на Епир и свободно време за кафе пауза или обяд в някоя от многобройните таверни. Разходка в централната част, живописно разположена на езерото Памвотис. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНИ:
Вид настаняване Хотел Андон Лапа 4**** или подобен - Няма места за всички дати Хотел Саранда 3*** или подобен
Възрастен в двойна и тройна стая 690 лв 480 лв
Доплащане за единична стая Няма налични 124 лв
Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая 600 лв 410 лв
Дете до 7 г., настанено с двама възрастни в стая 230 лв 170 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за пътуване в чужбина
 • 7 нощувки със закуски /блок маса/ и вечери /сет меню/ в избрания хотел
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 4000 евро.
 • Чадъри и шезлонги край басейна и на плажа – безплатно за хотел Андон Лапа
 • Водач на групата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за музеи и туристически обекти
 • Доплащане за единична стая
 • Предлаганите по време на почивката допълнителни услуги и екскурзии са по желание, не са включени в пакетната цена и се осъществяват при мин. 20 или 30 души желаещи

Забележка:
 • Горепосочените цени са валидни за отпътуване и връщане в София

Доплащане за транспорт от и до следните градове /при събран минимум/:
 • За дата 08.09: Потвърден тръгване от Варна, Шумен, В. Търново!
 • Варна: 60 лв
 • Шумен: 50 лв
 • Велико Търново: 40 лв

Собствен транспорт:
 • Отстъпка за туристи, пътуващи със собствен транспорт – 70 лв от пакетната цена.
 • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии, само ако има свободни места в автобуса.

Цени на допълнителните екскурзии:
 • Екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око, с включени входни такси за Крепостта и Етнографския музей, с екскурзовод на руски език: 25 евро/49 лв за възрастен, 15 евро/29 лв за дете до 14 г., при мин. 20 души /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил: 15 евро/29 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 14 г. с включен входен билет за археологическия парк и екскурзовод на руски език, при мин. 20 души /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Екскурзия и плаж на Албанската Ривиера Брегу, с включен вход в крепостта Порто Палермо: 25 евро/49 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 18 г., при мин. 20 души /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Остров Корфу – 70 евро/137 лв, включва ферибот Саранда-Корфу-Саранда, включен вход в двореца Ахилион, екскурзовод на руски език и водач, при мин. 30 души. При по-малък брой желаещи цената до о-в Корфу е на запитване. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Албанска фолклорна вечер: 17 евро/33 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 12 г. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

NB:
 • Всички допълнителни екскурзии и услуги се заявяват предварително от България и заплащат при окончателното доплащане на екскурзията!

Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 • Пътуващите на възраст до 18 години трябва да носят със себе си писмено родителско съгласие от двамата родители, респ. от непътуващия родител, заверено нотариално (оригинал и 1 копие), че родителите им са съгласни те да пътуват в чужбина сами, като се посочи, кой ще отговаря за тях.
 • За децата, непритежаващи лична карта, е необходим задграничен паспорт.

Условия за резервации:
 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
 • Няма изискване за минимален брой туристи, екскурзията е потвърдена!

 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Туроператора притежава Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 18 250 1315 0000641203 / 14.01.2019г. в ЗAД „Армеец”

Хотели по програмата
Hotel Andon Lapa
от 665 лв.
Saranda Hotel
от 430 лв.