Санторини Септемврийски празници 5 Дни - ранни записвания до 10.05

Санторини Септемврийски празници 5 Дни - ранни записвания до 10.05
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут: София - Санторини - София
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
Ранни записвания до 10.08, отстъпката за ранни записвания е калкулирана в цената!

Програма на пътуването:

20 септември
Полет от летище София до летище Тира в Санторини. Изпращане от представител на ТА и придружаващ такъв по време на полета и престоя на групата в Санторини. Пристигане в Санторини. Трансфер и настаняване във вашия хотел. Нощувка.

21 септември
Закуска. Следва среща с представителя в хотела по повод допълнителна информация за екскурзиите, които се предлагат на място. Възможност за изпращане на слънцето от приказния град Ия и посещение на винарна САМО ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! - /СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ - 30 евро на възрастен/26 евро дете 2-11.99г.

22 септември
Закуска в хотела. Свободно време. По желание възможност за посещение на вулканичните острови Неа Камени и Палия Камени /СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ - 54 евро на възрастен/46 евро дете 2-11.99г./. Нощувка в хотела.

23 септември
Закуска. Възможност за екскурзия Обиколка на острова: (5часа) АКРОТИРИ – ЧЕРВЕНИЯТ ПЛАЖ - МАНАСТИР ПРОРОК ИЛИЯ – МЕГАЛОХОРИ - ЕМПОРИОС . Цена - 30 евро на възрастен/23 евро дете 2-11.99г./. В цената не е включен вход за Акротири - 11 евро, заплаща се на место. Нощувка в хотела.

24 септември
Закуска. Възможност за екскурзия до Периволос - Черния Плаж. След закуска посещение на Черния Плаж, където имате свободно време за плаж и разходка. Цена - 24 евро на човек, 20 за деца до 12 г. или на обяд освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София.

ОЧАКВАНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
20.09 София Терминал 1 19:30 20:45 Санторини
24.09 Санторини 20:20 21:40 София Терминал 1
 • Полетното разписание подлежи на препотвърждение най-късно 24 часа преди пътуването

Забележка:
 • Всички времена са местни.
 • Туроператорът си запазва правата за промяна часовете на тръгване
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС.
 • При пътуване от България в Гърция не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
 • Паспортен и визов режим: Безвизов режим. Необходима е валидна лична карта или паспорт мин. 3 месеца от датата на пътуване.
 • Минимален брой туристи - 100. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Цената включва:
 • Хотелско настаняване - 4 нощувки на съответната база на хранене
 • Трансфер летище – хотел - летище
 • Самолeтeн билет (чартърен полет) София – остров Санторини – София с включени летищни такси
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване” с покритие 5000 евро
 • Обслужване от представител на ТА по време на пътуването
 • Местен ескурзовод на острова

Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии
 • Евентуална горивна такса

Забележки:
 • Полетното разписание подлежи на препотвържение

Условия по ранни записвания - не се разрешава смяна на имена, сумата по резервацията е невъзвращаема

Допълнителни екскурзии:
МУЗЕЙ НА ВИНОТО – ИМЕРОВИГЛИ – ИЯ (продължителност 5 часа)
Следобяд около 15:30 и след кратка почивка след пътуването ще започне нашата полудневна екскурзия. С трансфер до винарната първо ще посетим най-старата винарна на острова и уникалния винен музей, който е разположен на мястото на някогашни изби. Музеят прилича на лабиринт, разположен на 8 м под земята, 300 м дълъг, който представя историята на производство на вино на остров Санторини от 16 до 20 век. Музеят е граден в продължение на повече от 20 години от семейството, което е собственик и на самата винарна. Всички уреди и оборудване са оригинални, запазени от предишните поколения. С помощта на модели, някои от тях механично задвижвани, се представят отделни процеси от винопроизводството. Обиколката завършва при офиса на основателя на винарната – г-н Кутцоянополу, където са запазени обзавеждането и личните му вещи от 1870 г. И накрая ще имате възможност да опитате 4 от най-добрите вина на винарната.
След това се отправяме към Северната част на острова, където ще спрем при Имеровигли – на практика квартал на столицата Фира, само на 2 км. Мястото е известно с красивите изгледи към морето, поради което и често бива наричан „балконът на Егея”. Сградите, голяма част от които са хотели, са разположени амфитеатрално по калдерата, като до тях се достига по тесни еднопосочни павирани улички. В района на Имеровигли има множество малки църкви, всички в типичния цикладски стил. Едно от известните места е Скарос, където са останки от Венецианска крепост, построена през 1207 г. от Марко Санудо – управител на Цикладските острови по това време. В района на Имеровигли има само 470 постоянни жители.
След Имеровигли продължаваме към най-известното и популярно място на острова – Ия (Oia). Тук къщите са градени не навън, а навътре в скалата. Част от тези къщи могат да бъдат видяни и именно от тук се създава идеята за онова, което хората наричат като типично гръцко. Ия е известна също със своята архитектура, уникална по вида си, с типични Венециански къщи, малки къщи издълбани като пещери в скалата (ипоскафа). Други елементи в Ия са от времето на заселването на католици, а също и крепостите, които са служели за защита от пиратски набези. Именно тук се стичат всички посетители на острова, за да наблюдават един от най-красивите залези.
След залеза на слънцето с автобус се прибираме в хотелите (около 20,30 часа).
 • Цена на човек: 30 евро на възрастен/26 евро дете 2-11.99г. (minimum 25 човек)
 • Цената включват трансфер с автобус, вход за Музея на виното, представител на ТА.


КРУИЗ ДО ВУЛКАНА И СТОЛИЦАТА ФИРА
След закуска, среща с вашият екскурзовод и около 09,30 ч. трансфер до новото пристанище на острова – Атиниос, откъдето с традиционен дървен кораб започва екскурзията ни до вулкана. Продължителност на круиза – 3 часа).
Първата спирка е Неа Камени – малък, ненаселен вулканичен остров, разположен по средата на Калдерата на Санторини. Неа Камени и съседният до него по-малък - Палия Камени (в превод Новият и Старият вулканичен остров) са формирани през изминалите 2 хилядолетия, в резултат на множество вулканични изригвания на пепел и лава. Едни от най-значимите изригвания през последните 300 години са 1707-1712; 1866-1870; 1925-1928 и 1939-1941. Последното изригване, не много голямо, е било през 1950 г.
Неа Камени е с почти кръгла форма и с диаметър около 2 км. Той е под постоянно наблюдение от учените от Института за изучаване и наблюдение на вулкана Санторини и е защитена изследователска територия. На територията му има няколко активни места, откъдето изтича газ. Повърхността му е покрита с трева през лятото. Посетителите на острова се изкачват по чакълени пътеки до върха, който е с височина 130 м. Следващата спирка е Палия Камени, където ще имате възможността да се потопите в термалните извори. (Корабът спира на разстояние и до тях се стига с плуване, около 20-30м). Пауза от 20 мин. Оттам корабчето се отправя към старото пристанище на острова, откъдето по желание с магарета или с лифт ще се изкачите до столицата Фира. Тук приключва и круиза.
Следва свободно време за обяд в ресторантчетата с изглед към калдерата или разходки из тесните улички на града. В 17,30 ч. отпътуване с автобус до хотелите.
 • Цена на човек: 54 евро на възрастен/46 евро дете 2-11.99г./ (minimum 25 човека)
 • Цената включва трансфер с автобус, билет за корабчето, вход за вулкана Неа Камени, яздене на магаре или лифт след приключване на круиза, представител на ТА.

АКРОТИРИ – ЧЕРВЕНИЯТ ПЛАЖ - МАНАСТИР ПРОРОК ИЛИЯ – МЕГАЛОХОРИ - ЕМПОРИОС (продължителност 5 часа, автобусна екскурзия)
Екскурзията започва сутринта около 11:00 часа с посещение на Акротири, едно от най-важните предисторически места в Егея. Първите обитатели датират от Късен Неолит (около 4 в.пр.Хр.). В продължение на Бронзовата ера (3 в.пр.Хр.), селището постепенно се разраства и се превръща в един от основните населени центрове и пристанища на Егейско море. Селището имало канализационна система, многофамилни сгради, боядисани в удивителни цветове, оборудвани с мебели, което показва голямо развитие и просперитет. Разнообразни важни находки, намерени в сградите говорят за широка мрежа на взаимоотношения. Акротири е бил в контакт с остров Крит, но също е бил в контакт с континентална Гърция, Додеканези, Кипър, Сирия и Египет. Градът е съществувал до последната четвърт на 17 в.пр.Хр., когато жителите е трябвало да го напуснат, в резултат на множеството земетресения, които предшествали голямото изригване. Изхвърлените от вулкана пепел, лава и камъни покрили напълно селището и острова. В същото време именно тези изхвърлени от вулкана материали са запазили сградите и съдържанието им до наши дни, както Помпей. По време на обиколката може да се осигури местен екскурзовод на английски език и превод на български от представителя на ТА, След това ще имате възможност и време за разходка до Червения плаж – един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо.
Екскурзията продължава с посещение на известния манастир „Пророк Илия”, където се съхранява малка етнографска колекция и стари икони. От територията на манастира се открива впечатляващ панорамен изглед към острова. Манастира е действащ и е отворен за посетители само няколко дни в седмицата, за посещене на литургията.
След манастира ще спрем на Мегалохори с типични цикладски къщи и малки бели църкви със сини покриви. След посещение на селището Емпориос, което е построено в центъра на острова, с малки живописни улички и мелници на хълмовете наоколо. Селището е построено в планината, и по тази причина дълги години е било централен търговски център на острова, пазар за всякакви местни продукти. Към наши дни Емпориос е едно от най-големите селища на острова, където се намират едни от най-големите за острова големи магазини, медицински център, училище. На територията му има запазени и две крепости, построени от Венецианците, наричани Кастели, а на Север от селището се намира голяма квадратна сграда, която се нарича Гулас, където местните са се укривали от пиратските набези.
 • Цена на човек: Цена - 30 евро на възрастен/23 евро дете 2-11.99г./ (минимум 20 човека)
 • Цената включва трансфер, представител наТА.
 • Цената НЕ включва вход за Акротири и местен ексукрзовод на английски език: 11 евро/на човек

DIVING
Гмуркане - 194 евро за 5 гмуркания на кратера на вулкана, едното от които нощно. Официална цена за същото – 224 евро! Включва трансфери от и до хотела, вода, тежести и бутилки. Носете си сандвич!

ШНОРХЕЛИНГ
Шнорхелинг – 32 евро на човек. Носете си сандвич!

Хотели по програмата