На ски във Вал Торанс, Франция

На ски във Вал Торанс (Val Thorens), Франция
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Собствен транспорт
Маршрут: Вал Торанс, Франция
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
Вал Торанс или какъто е известен в България - Вал Торенс (Val Thorens) е най-високият ски курорт в Европа. Намира се на 2300 м надморска височина. Поради това ски сезонът във Вал Торанс продължава почти до края на месец май и то при чудесни условия за каране!
Курортът е разположен е в най-горната част на ски зоната „Трите долини” и включва 6 глетчера и 8 върха с височина над 3 000 м и общо над 600 км свързани писти. Това я прави втората по-големина ски зона в света ( след друга френска ски зона - “Les Portes du Soleil”). От връх Сим Карон (3 200 м) се открива панорамна гледка на 360 градуса към над 1000 върха във френските, италианските и швейцарските Алпи. Селището е разположено сред пистите и където й да сте отседнали винаги ще се намирате в непосредствена близост до някоя писта. Мястото е подходящо както за начинаещи, на пистите в близост до курорта, така и за майстори в ски карането – колкото повече се отдалечавате, толкова пистите стават по-предизвикателни. Лифтовете са модерни, бързи ,сигурни и позволяват от Val Thorens да се прехвърлите в съседните курорти - Мерибел (Méribel) и Куршевел (Courchevel). Благодарение на тях достъпът до пистите е лесен и не се губи време в чакане, дори при струпване на много хора или при тежки метеорологични условия.
Ски сезонът е много дълъг - от втората половина на ноември до началото на май.
Не само карането от декември до май е гарантирано, но и качеството на снега е невероятно. Много от скиорите предпочитат краят на сезона, когато температурите на въздуха се покачват и карането става още по-приятно. Разнообразието на зимните спортове във Вал Торанс е впечатляващо. Има за всички вкусове и предпочитания: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, телемарк, разходки с ракети и спускане със шейни. Там се намира най-дългата писта за шейни във Франция (6 км) и една по-къса за децата. За любителите на сноуборда има сноупарк и бордкрос.
Скуката е нeпозната дума във Вал Торанс. Предложенията за развлечения са многобройни: моторни шейни, пейнтбол, спортен център, шопинг ( има над 150 различни магазина) , концерти класическа музика и джаз, улични спектакли, нощни спускания с факли организирани редовно за всички , дискотеки , барове, ресторанти.
За най-малките има три ясли, детски градини. За децата от 3 месеца до 6 години има мини клуб, в който започват да практикуват зимни спортове от най-ранна възраст. Има и индивидуални услуги - детегледачки за половин или цял ден.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРОРТА В ЦИФРИ:
Надморска височина В метри
На най-високата точка 3230
На най-ниската точка 2000
На местоположението на курорта 2300
Денивелация 1230

ПИСТИ:
Писти - общ брой 78
Зелени 11
Сини 29
Червени 30
Черни 8
  • Общ брой лифтове - 27

Дата