На ски в Авориаз, Франция

На ски в Авориаз, Франция 2018/2019
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Собствен транспорт
Маршрут: Авориаз, Франция
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
Оферта с пакетни цени включващи 7 нощувки в избрания хотел и 6 дневен ски пас

Авориаз
Курортът Авориаз (Avoriaz) е разположен в ски зоната Порт дю Солей (Portes du Soleil) - най-голямата ски зона в света с общо 650 км писти. Това, което го отличава е, че е изцяло пешеходен и навсякъде може да се отиде със ски, защото улиците представляват ски писти. Колите са заменени с шейни теглени от коне. Курортът се намира на границата със Швейцария . Преминаването от долина в долина е и преминаване в съседна Швейцария по удобни и сигурни трасета. Ски зоната на Авориаз е част от голямата трансгранична зона Portes du Soleil, която се простира във Франция и Швейцария и има общо 650 км писти. Можете цяла седмица да карате ски без да повторите една и съща. Снежната покривка с годишно натрупване е повече от 8 метра, което означава, че в Авориаз гарантирано могат да се карат ски безрисково. Сезонът е до втората половина на април. Най-новата част на зоната е „The Stash” и е 100% природно насочена. Нейните писти преминават през голямата гора Лендаре (Lindarets). Има модули от дърво и надписи, приканващи към опазване на природата. Това е концепция внесена от САЩ.
За тези, които никога не са карали и за тези, които отдавна не са се качвали на ските има специална част , наречена „Софтски”("SOFTSKI"). Тук пистите са адаптирани за новаци, отделени са от другите за максимален комфорт.
Извън ските и сноуборда Авориаз предлага и други забавления: разходка с шейни, каране на планински колела по сняг, гмуркане под лед, полети с балон, ледена пързалка, фитнес, СПА, боулинг. Най-новата атракция е Аквариаз (AQUARIAZ) - първият аквапарк в планината, разположен на площ от 2000 м2 . В него има три тематични части с гейзери, водни пързалки, изкуствени реки, акватонични зони ( джакузи, масажиращи пейки ), плувен басейн.
Курортът е прочут с нощния си живот. Започва се със спектакли на снега и се продължава в ресторантите с най-различна насоченост, за да се завърши в модерните барове и дискотеки за незабравимо преживяване.
Не са забравени и децата. „Село на Децата” на Ани Фамоз („Village des Enfants” d'Annie Famose) събира деца от 3 до 16 годишна възраст. В тази голяма снежна градина малките се учат да карат ски и сноуборд. На по-големите се предлага backcountry и free ride, за да се запознаят със ски зоната Порт дю Солей (Portes du Soleil).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРОРТА В ЦИФРИ:
Надморска височина В метри
На най-високата точка 2466
На най-ниската точка 1200
На местоположението на курорта 1800
Денивелация 1266

Писти Общ брой Дължина
Зелени 5 3 км
Сини 25 44 км
Червени 14 16 км
Черни 6 12 км

OB = без изхранване

Можете да видите настаняването на бутон "Хотели"

Хотели по програмата